Tips

Sofia Edenstål (Read more...)

Kategorier

Everyday Tankar Musik Entertainment WeHeartIt Photo Han och Hon Film Dagens fråga Dikta Fashion Politics/Society Pärlor Parents Quotes

Archive

2011

2010

Dec Nov Oct Sep Aug Jul Jun Apr Mar Feb Jan

2009

2008

2007

2006

Links

Latest post

RSS Feed bloglovin Follow with Bloglovin'

Tuesday 2 March 2010

Music

Thursday 25 February 2010

Right

Pärlplattor

Saturday 20 February 2010 - Imported from blogg.se
Har nu suttit och kollat runt lite på nätet efter deverse saker. Inget speciellt jag var ute efter först men sen började jag kolla runt lite om pärlplattor och vad folk brukar göra. De vanligaste är ju super mario svamparna.
Men hittade massa roliga symboler som jag skulle vilja göra med pärlplattor och sen göra om till halsband, har redan en klar för längesen men har inte köpt någon kedja får försöka fixa de på panduro.

Men det jag skulle behöva nu för att göra min pärlplattor är nu ett stryjärn plus lite bakplåts papper någon som vill ge bort de till mig?
Was written Sat 20 Feb 2010, 20:29 | Direct link  
allmänt

Målar

Friday 19 February 2010 - Imported from blogg.se
Det jag gillar med att måla tavlor med akryl färg är att det går alltid att ändra.

Du kan ta en tavelduk, helt vit och ren. Kolla på den fundera, vrida och vända för att komma på vad du ska sätta på duken. Ibland kan min tavelduk stå ett par dagar medans jag ibland bara funderar lite på vad jag ska göra, tills jag någon dag känner att nu ska jag nog försöka på börja något.

Inte alltid jag blir nöjd med mitt resultat när det är klar, ibland blir jag nöjd och det funkar för stunden och tiden. Men det skön är att det går alltid att göra om. Måla över och starta om från början eller kanske bara fylla i något med en annan färg. Det gjorde jag idag med två gamla tavlor som jag gjorde i sommras dem passade då men inte nu. Ena gjorde jag om bakgrunden på och bytte färg på ett hjärta, den sista har jag bara målat över allt med vit och imorgon fortsätter jag och ska skappa något nytt.

Fast den sista är inget för mig utan för någon annan.
Kanske borde lägga upp lite bilder på det snart. Dem jag gjort.

Live together die alone!
Was written Fri 19 Feb 2010, 22:33 | Direct link  
allmänt

Thursday 18 February 2010

Min katt

Vet ni

Monday 15 February 2010 - Imported from blogg.se

Min lägenhet är tillbaka.
Sitter i den nu, lyssnar musik och har även internet på nya datorn.
Väntar på käka som Kinky håller på med.
Ska snart ta på mjukisar och krypa ner och kolla film.
Ha de bra.

Juste jag skar upp tummen idag.
De blöde sjukt mycket


Was written Mon 15 Feb 2010, 18:57 | Direct link  
allmänt

Alltid fucka upp

Friday 12 February 2010 - Imported from blogg.se
Det är ny grejen för i år istället för Aldrig fucka upp så blir de Alltid fucka upp för det är alltid så. Känns så i alla fall. Så fort något går lite bra och man är fucking happy ska ngt såklart sätta igången en på något jävla vänster. Därför blir de detta inlägg.Förstår inte hur jävla svårt det kan vara, okej jag kanske bryde mig inte så mycket om varför du varit frånvarande. Kanske beror på att vi har inte någon regebunden kontakt vi ses inte ens dagligen. Därför förvånar det inte mig om vi inte hörts på ett tag det är ingen nytt för mig.

Sen att det blev värsta disskutionen om abort, ja det är inte så konstigt när du skrev som du gjorde till mig som gjort en.

För de första jämför aldrig hur man upplever sin abort. Det går inte att jämföra, alla upplevera olika, alla känner olika alla mår olika. Ingen abort är den samma lika. Man kan inte sitta och jämföra dem olika tragiska sakerna som hänt i ens liv, man kan inte utse vem som har haft det svårast för alla upplever alla på helt olika sätt. Alla är vi olika alltid.

Sen att sitta att jämför dem två sätten du kan göra abort på är också helt sjukt. De ena är egentligen inte lättare än de andra, inget är det enkla valet. Utan det blir de ena eller de andra beroende på hur långt du gått i graviditeten och jag ville inte vänta en vecka till för att göra en kirurgisk. Utan det blev medecinsk. Och är det lättare då bara för man inte blir nedsövd? Är det lättare för man bara tar "några" tabletter?

Kirurgisk, du kommer in på sjukan får en säng, sjukkläder och massa annat shit. Du blir sen nedsövd och då skrapar dem ut det eller suger ut de. Sen hamnar du på uppvaket. Det är så en abort går till kirurgisk. Är såklart olika avancerat hur länge man gått. Efter uppvaket får man åka hem efter några timmar för dem vill hålla koll om man behöver något som smärtstillande. Sen blöder man efter i några dagar. Har det gått längre än 14 veckor så göra man både och medecinsk plus kirurgisk.

Medecinsk, du åker till gynekolog avdelningen på ett sjukhus. Får två tabletter som startar hela missfallet. Så fort du tagit dem finns det inge återvändå. Två dagar senare åker man in blir inlagd. Byter om sen får du några värktabletter i  förväg. Sen sist får du fyra slidtableter som det heter. Och ni förstår vell nästan alla vad dem är till för. Efter man fört in dem ska man ligga stil i en timme sen startar hela missfallet. Du ska röra på dig efter ungeför en timme för att hjälpa kroppen. Du får smärtor i mage och rygg kan vara som mensvärk eller värre. Alla reagerar olika. När allt väll är igång i kroppen ska man gå på toa för att de ska kunna komma ut. Och jag lovar er man känner när det försvinner ut en. Som klumpar. Det är ett missfall.
Efter några timmar får man åka hem.

Mitt var inte lättare bara för det var tableter mitt var inte lättare för att jag inte blev nedsövd. Tror folk seriöst inte att man blir påvärkad när man känner hur det försvinner ut ur en när man sitter på toan. När det gör så ont i en för man har bestämt att ta bort något naturligt som kan hända. Bara för jag inte var nedsövd gör de inte enklare för mig.

Sen fine det var ett jävligt enkelt val, jag ville inte ha barn. Jag var för unge. Men inte fan ska jag behöva må dålig över att jag inte ville ha det. Inte ska någon klanka ner på mig över mitt val att inte vilja ha ett barn. Har man satt sig i situationen med att blivit gravid och inte sen vill ha det. Ja då får man göra något åt det oavsett hur jobbigt det än är och är det så jävla jobbigt så kanske man borde tänkte efter om man verkligen vill ta bort det. Jag visste vad jag vill därför har jag aldrig mått dåligt över det. Det var rätt val för mig.

Tänk efter innan ni gör något. Vill du behålla barnet fine gör det, vill du inte göra det ta bort de. Men sitt inte å gnäll sen om hur du döda ditt barn. Vilket de egentligen inte är förns typ 18 veckan när du inte kan göra abort längre. Heter fri abort av en anledning. DU väljer själv. Ingen väljer åt dig.
Många unga klarar av att skaffa barn tidigt. Inge fel med det
Men heller inge fel med att inte tycka det är jobbigt efter en abort

Sjukt mig om ni tycker jag är galen
Men fan va nice de är att inte behövt mått dåligt över mitt egna val
Was written Fri 12 Feb 2010, 21:27 | Direct link  
åsikt

Thursday 11 February 2010

Min snygga fond vägg =)

Do now

Sunday 7 February 2010 - Imported from blogg.se
Vad gör man när allt är raderat?
När man inte kollar tillbaka igen och undrar tänk om?
Hur klarar man av att bara lämna och aldrig titta tillbaka?
Kasta bort allt som va och kunde bli, går och bara går.

Vad gör man när man inser att detta har hänt?
Hur fixar man sig igenom det och kommer ut hel på andra sidan?
Att lämna någon på det viset?
Jag har gått igenom mycket utan dig.
Men ändå nästan lika mycket med dig
När det varit som värst var inte du där
För jag var dum

Kastade bort och kastade bort
Men när jag mådde som sämst vart var du då?
När jag tog sönder mig, vad missade du då?
Du missade min värsta men upplevde mitt bästa
De jag gjort går ej att förlåta
Ej att förstå hur eller varför
Men ändå

Förlåt
Was written Sun 7 Feb 2010, 21:15 | Direct link  
nattliga funderingar

Längtar sönder mig

Friday 5 February 2010 - Imported from blogg.se
Det jag behöver nu är kryssningen. Snart bara en månad kvar men jag känner hur bra det kommer vara för mig att åka på den. Kunna slappna av, andas och bara kunna njuta av sköna toner och bara njuta.
Jag vill åka på den nu.
Jag vill springa runt i minimala kläder och må jävligt bra när jag gör de.

Kunna skutta runt med Ems och fjanta oss. Fota massa folk, dricka, umgås, dansa, dansa och dansa.
Uppleva ännu  en perfekt kryss. Vill bara kunna andas igen...

Was written Fri 5 Feb 2010, 20:28 | Direct link  

Jag vill kunna...

Friday 5 February 2010 - Imported from blogg.se
Leva...


Just nu är min lägenhet fortfarande under renovering och det tar för mycket på mig. Alla små saker som  man tror att man aldrig kommer sakna riktigt ordentligt är dem sakerna man saknar mest.

Jag saknar...

Att kunna duscha när jag vill
Att kunna dunka så hög musik att väggarna vibbrerar. (jag behöver de just nu)
Att kunna glo film en helt natt med vänner
Att kunna laga mat mitt i natten
Att kunna ligga i sängen hela dagen när jag är ledig utan att någon gnäller
Att kunna göra vad fan jag vill när jag vill det.

De är några saker jag saknar.
Jag saknar nog mest musiken och hmm något mer...

Jag vet nu vad dem har kvar på lägenheten och det är inte mycket. Var där idag och kollade läget. Min mosaik som jag valt ut har kommit upp på väggarna visserligen tog de dem typ en vecka...
Dem som är kvar är målning och rörmokaren för att koppla ihopp allt.

På måndag kommer jag ringa de här företaget som gör jobbet och ställa dem mot väggen. Allt har tagit 11 veckor lika med jag har snart inte bott i min lägenhet på 3 månader. Dem sa 1½ till två månader. De var ju bara lögn. Jag ringer på måndag och säger den ska vara klar till helgen för jag måste flytta hem, jag måste få mitt liv tillbaka. Ja måste bara kunna få komma hem igen.


Jag vill nu nu nu nu ....
Du vet...
Was written Fri 5 Feb 2010, 20:12 | Direct link  
allmänt

Thursday 4 February 2010

mitt kök under renovering

Sex & Kärlek

Tuesday 2 February 2010 - Imported from blogg.se
Jag läste ut den boken för någon dag sen. Jag sträckt läste den inte mest på grund av att de sista hundra sidorna var saker jag redan visste. Eller egentligen så är mer än halv boken något jag kan relatera till, känna igen eller redan vet om. Ändå roligt att läsa och samtidigt kanske lära sig någon nytt.

Första biten i boken, handlar om känslor, förhållanden och ja helt enkelt så enkelt som Kärlek. Kanske inte alltid så enkelt men jag lärde lite om mig själv av att läsa just den biten. Insåg sånt jag inte tidigare tänkt på eller viljat sett tidigare. Det står lite om hur man hanterar sina ex, början av boken går igenom typ alla "stadier" i ett förhållande, hur man känner, mår och lite sånt. Just biten om ex är en svår grej för dem flesta. Det har varit en svå grej för mig med men bara ibland. För oftast kan det vara jävligt enkelt. "tack och hejdå". Typ.

Min bästa vän är mitt ex. Där blev de simpelt efter kanske en månad ifrån varandra efter det tagit slut. Vi insåg att vi funkar hur bra som helst som vänner. Inga problem alls faktiskt.

Jag har egentligen inga problem att vara vän med min ex, bara jag känner att relationen funkar och att man inte tycker det är allt för jobbigt. Att jag känner att jag får något ur den här relationen. Det svåraste i frågan när det kommer till ex är enligt mig sex. För det är så enkelt att kunna ha sex med sitt ex, man känner varandra, man vet hur det är och ja det funkar.

Det finns bara ett av mina ex som jag kan säga idag att ja skulle kunna ha sex med. Och han vet nog mycket väll vem han är. Anledningen till det är för det är grymt, jag behöver inte gå in på mer detalijer utan han vet precis som jag vet. Kemin finns. Plus att jag känner inte att det är de ända som existerar i våran relation utan jag vet att jag kan prata med honom och vi kan umgås, vi får mer ut av varandra än bara sexet. Och de känns bra.

Sen att jag har ett annat ex som fortfarande är ute efter endast sex är bara jobbigt och störande. Och jag vet att jag måste säga ifrån mer, gör det redan men medelandet verkar inte komma fram. Det sårar bara i alla fall just i den här situationen, jag mår inte bra av det. Därför kommer aldrig ngt hände mellan mitt ex och mig. Han gjorde slut och då klipptes dem banden. Helt

Usch var jag babblar på.
Sorry
Was written Tue 2 Feb 2010, 23:21 | Direct link  
åsikt